Μηνιαία κέρδη για το δολάριο, στην κορυφή το Bitcoin

Το γεν και το επίσης ασφαλές ελβετικό φράγκο είναι τα νομίσματα της G10 με τις χειρότερες επιδόσεις έναντι του δολαρίου αυτό το μήνα.

Μηνιαία κέρδη για το δολάριο, στην κορυφή το Bitcoin

Το δολάριο κατευθύνεται προς μηνιαία κέρδη, εν όψει των πολυαναμενόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν σήμερα και που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις προοπτικές των επιτοκίων. Το γεν βρήκε στήριγμα, αφού ένας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής υπαινίχθηκε την ανάγκη εξόδου από την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική.

Το Bitcoin βρίσκεται στην κορυφή, ξεπερνώντας τις 63.000 δολάρια νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, με κέρδη σχεδόν 50% τον Φεβρουάριο. Η μηνιαία άνοδος είναι η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2020 και ένα υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 69.000 δολάρια είναι ορατό. Τελευταία βρισκόταν στα 63.051 δολάρια.

Το γεν και το επίσης ασφαλές ελβετικό φράγκο είναι τα νομίσματα της G10 με τις χειρότερες επιδόσεις έναντι του δολαρίου αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές έχουν αναζητήσει πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και καθώς τα στοιχήματα για περικοπές των αμερικανικών επιτοκίων έχουν μειωθεί - ανεβάζοντας το δολάριο.

Το γεν βρίσκεται στα 149,73 ανά δολάριο, σημειώνοντας πτώση περίπου 2% αυτόν τον μήνα. Είναι σχεδόν 0,6% υψηλότερα σε ημερήσια βάση, αφού το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας Hajime Takata δήλωσε ότι αισθάνεται ότι υπάρχουν τελικά προοπτικές για την επίτευξη του στόχου της τράπεζας για πληθωρισμό 2%, ανοίγοντας τον δρόμο για να αφήσει πίσω του τα αρνητικά επιτόκια.

Το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα, στο 1,084 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v