Κρατιέται το δολάριο με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

Ανοδος 0,3% για τον δείκτη δολαρίου. Βουτιά 1,1% για το δολάριο Νέας Ζηλανδίας. Οι αγορές δεν επηρεάζονται από την αμερικανική μεταποίηση. Τα βλέμματα στραμμένα στον βασικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ που αναμένεται την Πέμπτη.

Κρατιέται το δολάριο με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

Aνοδικά κινείται το δολάριο, καθώς οι traders απομακρύνονται από τα στοιχεία για τα αμερικανικά βιομηχανικά προϊόντα και αναμένουν το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ) διατήρησε σταθερό το επιτόκιο ρευστότητας και εξέδωσε σχόλια που θεωρήθηκαν ως ήπια, στέλνοντας το νόμισμά της σε πτώση κοντά σε χαμηλό μιας εβδομάδας.

Το δολάριο Αυστραλίας επίσης κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τα εγχώρια επιτόκια είναι απίθανο να αυξηθούν περαιτέρω.

Στις ΗΠΑ, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 6,1% τον περασμένο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τρίτη, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για μείωση 4,5% που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, οι αγορές δεν επηρεάστηκαν από τα στοιχεία για τη μεταποίηση, με τα βλέμματα στραμμένα στον βασικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) των ΗΠΑ που αναμένεται την Πέμπτη. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση 0,4%.

Οι αγορές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων τόσο στη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο όσο και τον Μάιο, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Η πιθανότητα μείωσης τον Ιούνιο κυμαίνεται γύρω στο 51%.

  • Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,3%, στα 104,16.
  • Το ευρώ σταθερό έναντι της βρετανικής λίρας, στις £0,855.
  • Η στερλίνα χάνει 0,3%, στο $1,263.
  • Το δολάριο κερδίζει 0,3%, στο €0,925.
  • Πτώση 1,1% για το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, στα $0,609.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v