Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin κυμαινόταν κοντά στις 72.000 δολάρια και βρισκόταν μια ανάσα από το να ξεπεράσει το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος

Το δολάριο παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό την Τρίτη εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας, ενώ το γεν σταθεροποιήθηκε κοντά σε υψηλό ενός μηνός λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να βγει από τα αρνητικά επιτόκια ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin κυμαινόταν πάνω από τα 72.000 δολάρια και βρισκόταν μια ανάσα από το να ξεπεράσει το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Έναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχώρησε από το υψηλό περίπου δύο μηνών που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, στα 1,0931 δολάρια. Η στερλίνα κατηφορίζει 0,2% στα 1,279 δολάρια, αν και ομοίως απείχε αρκετά από το υψηλότερο επίπεδο των επτά και πλέον μηνών της Παρασκευής.

Οι κινήσεις των νομισμάτων ήταν υποτονικές και το δολάριο σταμάτησε την πρόσφατη πτώση του εν όψει μιας μέτρησης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί αργότερα και θα παράσχει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το πόσο σύντομα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης των επιτοκίων της φέτος.

Ενώ οι προσδοκίες είναι ότι οι δομικές τιμές καταναλωτή θα έχουν αυξηθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, οι επενδυτές θα εξετάσουν προσεκτικά για τυχόν ανοδικές εκπλήξεις, όπως συνέβη τον Ιανουάριο, οι οποίες θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τον ρυθμό των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων της Fed.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v