Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από το 1990 έπεσε το γεν

Το νόμισμα υποχώρησε κατά 0,3% στα 151,97 ανά δολάριο στο Τόκιο την Τετάρτη, ξεπερνώντας το επίπεδο των 151,95 που ώθησε την Ιαπωνία να παρέμβει στις αγορές τον Οκτώβριο του 2022.

Στο πιο χαμηλό από το 1990 έπεσε το γεν

Πιο κοντά σε μια παρέμβαση για το νόμισμά της βρίσκεται η Ιαπωνία, μετά την έντονη προειδοποίηση που έκανε, καθώς το γεν διολίσθησε στο πιο αδύναμο επίπεδο των τελευταίων 34 ετών έναντι του δολαρίου.

Το νόμισμα υποχώρησε κατά 0,3% στα 151,97 ανά δολάριο στο Τόκιο την Τετάρτη, ξεπερνώντας το επίπεδο των 151,95 που ώθησε την Ιαπωνία να παρέμβει στις αγορές τον Οκτώβριο του 2022 - σήμερα βρίσκεται στα 151,66 γεν ανά δολάριο. Οι traders στη συνέχεια υποχώρησαν, όταν ο υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki αύξησε τους υπαινιγμούς του για πιθανή δράση.

"Παρακολουθούμε τις κινήσεις της αγοράς με μεγάλη αίσθηση του επείγοντος", δήλωσε ο Suzuki. "Θα λάβουμε τολμηρά μέτρα κατά των υπερβολικών κινήσεων χωρίς να αποκλείουμε καμία επιλογή".

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξαντλούν τις επιλογές τους, εκτός από την αγορά του νομίσματος για να το στηρίξουν, αφού η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας από το 2007 απέτυχε να αλλάξει την πορεία του. Η έλλειψη καθοδήγησης που να παραπέμπει σε περαιτέρω βραχυπρόθεσμη σύσφιξη της πολιτικής και η επιμονή της κεντρικής τράπεζας ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα παραμείνουν διευκολυντικές, έχουν ωθήσει το γεν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,082 δολάριο, η στερλίνα στο $1,261.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v