Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι μετοχές στην Ευρώπη ακολουθούν το τεχνολογικό ράλι σε Wall Street και Ασία, καθώς ανακοινώνονται οικονομικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, στη σκιά προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων της Fed. Στο μικροσκόπιο αξιολογήσεων το χρέος της Γαλλίας.

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, επεκτείνουν τα κέρδη που καταγράφονται από την αρχή της εβδομάδας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανεβαίνει 0,5%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα 0,4% και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,3%.

Οι μετοχές του γαλλικού ομίλου πολυτελείας Kering υποχώρησαν περισσότερο από 9%. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένει απότομη πτώση στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης για το εμπορικό σήμα Gucci.

Στη Γερμανία, το επιχειρηματικό κλίμα έχει βελτιωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο αυτό το μήνα. Το ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο ανέφερε ότι ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 89,4 από 87,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για μέτρηση 88,8.

Οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει νέο intraday ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές χτίζουν αισιόδοξο προφίλ αυτή την εβδομάδα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν το τεχνολογικό ράλι σε Wall Street καιΑσία, καθώς ανακοινώνονται οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ, στη σκιά προσδοκιών που αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

«Έχουμε δει μια καλή ανάκαμψη στη Wall Street εν όψει των μεγάλων κερδών στον κλάδο της τεχνολογίας κι αυτό περνάει στις ασιατικές αγορές μετοχών σήμερα», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην City Index Inc. «Υπάρχει κάποια ανακούφιση που η ΕΚΤ και η BOE φαίνονται να επιδιώκουν να αποσυνδεθούν από τη Fed». 

 

Γαλλία στο μικροσκόπιο

Παράλληλα, μια τριάδα αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας πρόκειται να δοκιμάσει τις αγορές ομολόγων της Γαλλίας στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στην επιδεινούμενη εικόνα του χρέους της χώρας.

Ένα πλήγμα θα μπορούσε να φτάσει μόλις την Παρασκευή, όταν Moody's Ratings και Fitch Ratings αξιολογήσουν το πιστωτικό σκορ της χώρας. Η αγορά βλέπει μεγάλες πιθανότητες οι οίκοι αξιολόγησης να μειώσουν τις προοπτικές σε αρνητικές. Μια πραγματική υποβάθμιση θα μπορούσε να γίνει τον επόμενο μήνα, με την S&P Global Ratings να λύνει μια προειδοποίηση που είχε σε ισχύ εδώ και 18 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v