Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο FTSE 100 στο Λονδίνο

Με «άλμα» 1,6% και νέο ιστοικό υψηλό ξεκίνησε την εβδομάδα το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μετά την πτώση της Παρασκευής. «Βουτιά» 2,6% για τον χρυσό.

Κέρδη στις ευρωαγορές καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για περεταίρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ- Ιράν.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,6% στις 502 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 1,62% στις 8.023 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στις 17.860 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 8.040 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο FTSE 100 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2023.

“Υπάρχει ένα στο οποίο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται να συμφωνούν, ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, τον Ιούνιο. Το πόσες θα ακολουθήσουν και πόσο γρήγορα, είναι ακόμα πολύ αμφισβητούμενο” σύμφωνα με του Bloomberg.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα επηρεαστεί σε ότι αφορά την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την αβεβαιότητα για την τιμή του πετρελαίου», δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Francois Villeroy de Galhau.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, ακόμη και αν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ωθούσε ανέβαζε το κόστος του πετρελαίου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έπρεπε πρώτα να αναλύσουν εάν ένα τέτοιο σοκ τροφοδότησε τις υποκείμενες τιμές και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει «μηχανική» αντίδραση, είπε σε συνέντευξή του στην Les Echos που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Στις αγορές εμπορευμάτων, με μικτά πρόσημα κινούνται οι τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,3% στα 87,02 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,1% στα 83,16 δολάρια. Παράλληλα, η τιμή του χρυσού «βουλιάζει» 2,6% στα 2.351 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0646 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v