Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Ανόδου συνέχεια στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω αργίας.

Τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο τραπεζικός κλάδος είναι και σήμερα πρωταγωνιστής της ανόδου, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 3%, διευρύνοντας το ράλι της Παρασκευής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανέκαμψαν μετά το ράλι της Deutsche Bank και της Commerzbank. Εξάλλου, την Παρασκευή, το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας γνωστοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιταλική κυβέρνηση για να αγοράζει δέσμες προβληματικών ιταλικών δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδέχεται επίσης τις δέσμες προβληματικών δανείων ως collateral από τις τράπεζες για την χρηματοδότηση τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,11% στις 319 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 1,6% στις 5.799 μονάδες, κατά 2,27% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.085 μονάδες και κατά 2,06% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.152 μονάδες.

Κέρδη 2,63% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.128 μονάδες, 1,78% για τον πορτογαλικό PSI στις 4.615 μονάδες και 2,66% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.969 μονάδες.

Σημειώνεται πως η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v