Από το 1,885 (της 18ης Μαρτίου) στα 3,04 ευρώ (της χθεσινής συνεδρίασης) η μετοχή της Πλαίσιο είναι μία από τις αρκετές στη μεσαία κεφαλαιοποίηση που επανέκτησαν σημαντικό μέρος των ακραίων απωλειών του Μαρτίου.
Επαναφορά/ανοδική διόρθωση της τάξεως του 50% (σύμφωνα και με διαγραμματική απεικόνιση του Ηλία Ζαχαράκη).
Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πως η εισηγμένη αποτελεί ενδεικτική περίπτωση ενός κλάδου (λιανικής) που μέσω της συνολικής μεταφοράς των πωλήσεων στην ηλεκτρονική διαδικασία πετυχαίνει να αμβλύνει την έκταση της ζημιάς.
Κάτι ανάλογο ισχύει λ.χ. για τον όμιλο Fourlis/IKEA ή τις μη εισηγμένες Public, Praktiker κ.λπ.
Αποτελούν τα e-sales διέξοδο; Οντως, μέσα από αυτή την κρίση αποδεικνύεται πως εν μέρει μπορεί να αποτελέσουν μέρος της λύσης, ακόμη και σανίδα σωτηρίας για εταιρείες που με το πρότερο καθεστώς λειτουργίας βαρύνονταν με πολλαπλάσια κόστη. Κατά γενική εκτίμηση, τη μετά Covid-19 μέρα ούτε η λιανική θα είναι ίδια. Με οφέλη αλλά και με συνέπειες, θα τα δούμε αυτά στη συνέχεια.
Στην περίπτωση του Πλαισίου και πάλι, πωλήσεις 308,9 εκατ., κέρδη 3,68, EBIT 7,32, δανεισμός 11,27, λειτουργικό περιθώριο 2% (έχει πολλαπλασιασθεί τον Μάρτιο-Απρίλιο), μερισματική απόδοση 2,3% (0,07/μτχ.) και αποτίμηση στα 67,11 εκατ.
Αυξημένη η συμμετοχή του επιχειρηματία (στο 66,66% το ποσοστό του ιδρυτή Γεωργίου Γεράρδου, στο 15,17% του Κωνσταντίνου), ειδικός διαπραγματευτής η Eurobank Equities (η σύμβαση ανανεώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου) ενώ την Τρίτη ανακοινώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών κατ' ανώτατο όριο 2.207.567 (αριθμός εισηγμένων 22.075.665 μετοχές) στο εύρος των 2,5 έως 7 ευρώ και λήξη του προγράμματος την 23η Μαΐου 2021.
Μία λεπτομέρεια που ίσως φανεί χρήσιμη σε επόμενο/εύλογο χρόνο: ο επιχειρηματίας -παλαιότερα- είχε εμφανιστεί δεκτικός στο ενδεχόμενο στρατηγικής μετοχικής συμμετοχής.