Στις παρυφές των 1.900 η Σοφοκλέους

Μέχρι τις 1.899 μονάδες έφερε τον ΓΔ η πτωτική κίνηση, που εντάθηκε μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα. Χαμηλότερα οι Εθνική, Πειραιώς, 3Ε, ΜIG. "Κρατούν" και σήμερα ΔΕΗ και Τιτάν.

Αργόσυρτη η πλαγιοκαθοδική κίνηση των βασικών δεικτών, μετοχών με τον Γενικό Δείκτη να "γλυστρά" έως τις 1.911,4, τον Ftse20 έως τις 934,4 μονάδες.

Με… σύμμαχο της αγοράς την μάλλον μέτρια εμπορευσιμότητα τραπεζικών μετοχών, την αντίδραση της Alpha Bank και την σταθερή βοήθεια και σήμερα από ΔΕΗ και ΟΤΕ, Τιτάν, Marfin Popular.

Ο τζίρος στα 30 εκατ. ευρώ (στις 11.10) από τα οποία 15 και… στη μετοχή της Εθνικής, ενώ στην δεύτερη Alpha Bank μόλις ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής συνεχίζεται η σταθερή αποχώρηση 2-3 ξένων χαρτοφυλακίων (… να υποθέσουμε ποίων) με τον τίτλο να ταλαιπωρείται για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στα επίπεδα των 12,2 ευρώ η τιμή και η κεφαλαιοποίηση στα 7,418 δισ. ευρώ. Χαμηλότερα έως 1,5% η μετοχή της CCH που αποτιμάται στα 7,335 δις. ευρώ και προσώρας "ετοιμάζεται" για την εκ νέου υπέρβαση των 20 ευρώ. Η διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον- που υπό προυποθέσεις- θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Στο… συν και η μετοχή της ΔΕΗ, που φαίνεται ότι τελευταία ελκύσει ενδιαφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών-επενδυτικών κύκλων.

Ρευστότητα, που έχει… αποχωρήσει από τραπεζικές μετοχές φαίνεται πως εν μέρει κατευθύνεται και προς τη μετοχή της Επιχείρησης. Στα 3,136 δις. ευρώ η αποτίμηση της δηλαδή πολύ κοντά πλέον στα 3,263 δις. ευρώ της Eurobank, με την Alpha Bank στα 3,339 δις. ευρώ και την Πειραιώς μακρυά στα 1,973 δις. ευρώ.

Στα 2,733 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Κύπρου με όλο αυτό το… γαιτανάκι των αποτιμήσεων να "αποτυπώνει" όσα επί της ουσίας διαδραματίζονται εδώ και μήνες στο ΧΑ.

Επιμένουμε, πως και το ΧΑ παραμένει ένας προεξοφλητικός μηχανισμός και σαν τέτοιος προεξοφλεί και αφομοιώνει, όσα πραγματικά συμβαίνουν και επέρχονται στη συνέχεια. Από αυτή την άποψη το… ταμπλό παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας του τι πραγματικά συντελείται στις τράπεζες και άλλους κλάδους δραστηριότητας, παραγωγής. Διαδικασία απότύπωσης-προεξόφλησης, που κατά την εκτίμηση μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Πριν από λίγο η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνονταν στο 1 προς 1,5 με 35 μετοχές να αντιδρούν υψηλότερα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v