Αρκετά καλά πάει η κατανάλωση κατεψυγμένων ψαριών στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος. Σύμφωνα με άτομα του κλάδου, η μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από τα ξενοδοχεία λόγω τουρισμού, π.χ. για πελάτες all-inclusive.
Τα ξενοδοχεία φέρονται να αγοράζουν κατεψυγμένα φιλέτα μεγάλων ψαριών ωκεανού, π.χ. φαγκριά, προς 1 με 2 ευρώ το κιλό και ασφαλώς τα συμφέρει.
Αυξημένη εμφανίζεται επίσης η ζήτηση από τους τυπικούς Ελληνες πελάτες, π.χ. σούπερ μάαρκετ. Ομως, ο ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης από αυτή την πηγή κυμαίνεται σε χαμηλό, μονοψήφιο νούμερο. Οσον αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα ή λίγο χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, τονίζουν.
Συνολικά, η αύξηση της κατανάλωσης στην αγορά των κατεψυγμένων ψαριών ωκεανού και ιχθυοτροφείων εκτιμάται μεταξύ 8% και 10% το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου.
Να σημειώσουμε ότι τα φθηνότερα κατεψυγμένα ψάρια προέρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό ενώ πιο ακριβά είναι τα ψάρια από τη Δυτική Αφρική, π.χ. Μαυριτανία, Μαρόκο.