Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hellas Direct: Σχέδια εισόδου στη χρηματοδότηση αγοράς μεταχειρισμένων ΙΧ

Ο εκ των ιδρυτών της εταιρείας Αλέξης Πανταζής μιλά στο Euro2day.gr για τη διεύρυνση της γκάμας υπηρεσιών. Τα σχέδια επέκτασης σε χώρες της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης.

Hellas Direct: Σχέδια εισόδου στη χρηματοδότηση αγοράς μεταχειρισμένων ΙΧ

Μετά την ταχεία αύξηση των εργασιών της που σημείωσε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ρουμανία και ενισχυμένη από «φρέσκα» ίδια κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ, η Hellas Direct διευρύνει το φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της στο χώρο του αυτοκινήτου και παράλληλα σχεδιάζει την επέκταση της παρουσίας της και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. 

Ο εκ των ιδρυτών της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής μιλά στο Euro2day.gr για την προσφερόμενη γκάμα υπηρεσιών στο χώρο του αυτοκινήτου, η οποία πέρα από την κλασική ασφάλιση, δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στους τομείς της οδικής βοήθειας και της χρηματοδότησης. Μιας χρηματοδότησης η οποία ξεκινά από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και κάποιων επισκευών σε συνεργεία και θα φτάνει ως την εξασφάλιση δανεισμού για την απόκτηση νέων μεταχειρισμένων οχημάτων. 

Σε ότι αφορά την παρουσία στο εξωτερικό, μετά την επιτυχημένη είσοδο στη ρουμανική αγορά, σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με την προτεραιότητα να δίδεται αυτή την περίοδο σε Τσεχία και ενδεχομένως στη Σλοβακία.

Κύριε Πανταζή, πώς έκλεισε η περυσινή χρονιά για την Hellas Direct;

Το 2023 ήταν για μας μια ακόμη χρονιά ισχυρής ανάπτυξης, καθώς ανεβάσαμε την παραγωγή μας από τα 43 κοντά στα 155 εκατ. ευρώ. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της ανόδου προέκυψε από την Ελλάδα, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως από το Νοέμβριο του 2022 -άρα και ολόκληρο το 2023- ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε με μεγάλη επιτυχία και στη Ρουμανία.  Ειδικότερα στην Ελλάδα, όχι μόνο ευνοηθήκαμε από το γεγονός ότι η αγορά των ηλεκτρονικών πωλήσεων μεγαλώνει και δείχνει να έχει φτάσει κοντά στο 20%, αλλά και εμείς από την πλευρά μας διευρύναμε την παρουσία μας σε όλα τα δίκτυα, δηλαδή τόσο στις direct πωλήσεις, όσο και εκείνες που επιτυγχάνονται μέσω aggregators και φυσικών δικτύων. Ο ασφαλισμένος στόλος μας έχει ανεβεί στα 350 χιλιάδες οχήματα.

Στον χώρο του αυτοκινήτου έχετε διευρύνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες σας. Θα προχωρήσετε περαιτέρω;

Ναι, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε. Θα ξεκινήσουμε από μια παραδοχή: Μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων είναι μεγάλης ηλικίας, δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ και κυκλοφορεί μέσα σε δρόμους με πολλές λακκούβες και κινδύνους. Είναι προφανές πως αυτή η κατηγορία οχημάτων πέρα από την υποχρεωτική ασφάλιση, χρειάζεται και υπηρεσίες οδικής βοήθειας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ειδικά προγράμματα οδικής βοήθειας που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε οδηγού, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε και προϊόντα για «οδική βοήθεια on demand». Κάποια από αυτά βρίσκονται στο στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής. Επίσης, μπορούμε να συστήσουμε στους πελάτες μας ένα από τα 3.000 συνεργεία με τα οποία εμείς ως Hellas Direct συνεργαζόμαστε. Σε ότι αφορά τώρα το πρόγραμμα της χρηματοδότησης των πελατών μας, δανείζουμε -σε συνεργασία με τραπεζικά ιδρύματα- τους πελάτες μας προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και για να καλύψουν τις ανάγκες συνεργείων. Θέλουμε να διευρύνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καλύπτοντας για παράδειγμα και έξοδα για ΚΤΕΟ. Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι το πώς θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε τους κατόχους παλαιών οχημάτων (π.χ. άνω των 15 ετών) για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πολύ μικρότερης ηλικίας. Εμείς θα προσφέρουμε προέγκριση του δανείου στον πελάτη μας και παράλληλα θα συνεργαζόμαστε με εταιρείες του χώρου. Με άλλα λόγια, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα οικοσύστημα υπηρεσιών γύρω από το αυτοκίνητο, που δεν θα εξαντλείται μόνο στην ασφάλιση, αλλά θα προσφέρει και επιπλέον χρησιμότητα.

Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας από την παρουσία σας στη Ρουμανία; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Εισήλθαμε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2022 σε μια μεταβατική της φάση, όπου είχαν κλείσει δύο μεγάλες τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες. Γεγονός είναι πως τα τιμολόγια σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση και η ρουμανική αγορά από ζημιογόνος κατέστη κερδοφόρος. Εμείς λειτουργούμε στη Ρουμανία με τη μορφή υποκαταστήματος και έχουμε καταφέρει να καρπωθούμε γύρω στο 6% της τοπικής αγοράς στο αυτοκίνητο. Μας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθούμε και στην ασφάλιση κατοικιών. Δεν έχουμε κρύψει πως θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες, όπως στην Τσεχία, στη Σλοβακία, στη Σλοβενία και την Κροατία. Ίσως φέτος να κάνουμε τα πρώτα βήματά μας σε Τσεχία και Σλοβακία.

Πρόσφατα, η Hellas Direct προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αντλώντας 30 εκατ. ευρώ. 

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η συμμετοχή στο μετοχικό μας κεφάλαιο της ETF Partners, ενός επενδυτικού οργανισμού, ο οποίος- όπως ανακοινώσαμε- διαχειρίζεται κεφάλαια που προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, διεθνείς εταιρείες και family offices και επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας που λειτουργούν με το μοντέλο «βιωσιμότητα μέσω καινοτομίας». Φυσικά να πούμε και για τους άλλους μετόχους μας, όπως την Portage Ventures, το IFC, την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και γνωστά οικογενειακά γραφεία, όπως αυτά των Jon Moulton και Lord O’ Neill.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v