Κρεμλίνο: Δεν χρησιμοποιήσαμε απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία

Απορρίπτει τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον η Μόσχα. «Όπως πάντα, τέτοιες ανακοινώσεις είναι εντελώς αβάσιμες», δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ. «Η Ρωσία είναι και παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της απέναντι στο διεθνές δίκαιο».

Κρεμλίνο: Δεν χρησιμοποιήσαμε απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία παραβίασαν μια διεθνή απαγόρευση για τα χημικά όπλα χρησιμοποιώντας ουσίες μεταξύ των οποίων έναν απαγορευμένο ασφυξιογόνο παράγοντα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη που απαγορεύει τα χημικά όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν χθες, Τετάρτη, τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συνθήκη χρησιμοποιώντας ασφυξιογόνο παράγοντα εναντίον Ουκρανών στρατιωτών και επιστρατεύοντας μέσα ελέγχου ταραχών ως "μέθοδο πολέμου" στην Ουκρανία.

"Όπως πάντα, τέτοιες ανακοινώσεις είναι εντελώς αβάσιμες και δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Η Ρωσία είναι και παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε αυτόν τον τομέα", είπε ο Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v