Απούσες οι γυναίκες από την ηγεσία των ιρλανδικών εισηγμένων

Μετά την συνταξιοδότηση της Margaret Sweeney, CEO της Irish Residential Properties REIT Plc πλέον και οι 31 εισηγμένες εταιρείες της χώρας θα διοικούνται από άνδρες. Μεγάλη οπισθοδρόμηση.

Απούσες οι γυναίκες από την ηγεσία των ιρλανδικών εισηγμένων

Η Ιρλανδία είναι πλέον ένα από τα δύο κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εισηγμένες των οποίων δεν έχουν καθόλου γυναίκες στην ηγεσία, μετά την συνταξιοδότηση της Margaret Sweeney, CEO της Irish Residential Properties REIT Plc, μεταδίδει το Bloomberg. Ειδικότερα, καθώς τη θέση της Sweeney αναμένεται να πάρει ο Eddie Byrne πλέον και οι 31 εισηγμένες εταιρείες της χώρας θα διοικούνται από άνδρες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί οπισθοδρόμηση για μια χώρα, γνωστή για τις ραγδαίες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερα στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, καθώς ακόμη και στα μεγάλα χρηματιστήρια λίγες είναι οι γυναίκες που κατέχουν τα ηνία στις εισηγμένες εταιρείες. Ωστόσο σχεδόν σε κάθε άλλη χώρα της Ένωσης, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο, υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα επικεφαλής σε έστω και μια εισηγμένη εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v