Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Amazon το α' τρίμηνο

Τα λειτουργικά κέρδη εκτινάχθηκαν πάνω από 200% την εξεταζόμενη περίοδο στα 15,3 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 10,4 δισ. δολάρια, από 3,17 δισ. δολάρια.

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Amazon το α τρίμηνο

Κέρδη και έσοδα πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Amazon, με στήριξη από την ανάπτυξη της διαφήμισης και του cloud computing.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα λειτουργικά κέρδη εκτινάχθηκαν πάνω από 200% την εξεταζόμενη περίοδο στα 15,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την αύξηση των εσόδων. Το 62% των συνολικών λειτουργικών κερδών αφορούσε στις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 10,4 δισ. δολάρια ή 98 σεντς ανά μετοχή, από 3,17 δισ. δολάρια ή 31 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% από 127,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Amazon αναμένει συνέχιση του άλματος στην κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά με πιο μετρημένο ρυθμό. Η εταιρεία ανέφερε ότι τα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 10-14 δισ. δολάρια, από 7,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου αναμένεται να κυμανθούν στα 144-149 δισ. δολάρια, όπως εκτιμά η Amazon, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 7% έως 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v