Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Man Group: Κι άλλες πτωχεύσεις τραπεζών τα επόμενα δύο χρόνια

«Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες», είπε ο Luke Ellis. Θεωρεί ότι η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει, ούτε οι έκτακτες διασώσεις.

CEO Man Group: Κι άλλες πτωχεύσεις τραπεζών τα επόμενα δύο χρόνια

Η τραπεζική αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα πτωχεύσει μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group, Luke Ellis, σε συνέδριο του Bloomberg στο Λονδίνο την Τετάρτη.

Οπως σημειώνει το Reuters, ερωτηθείς εάν η κρίση στον τομέα έχει τελειώσει, ο Ellis είπε στην εκδήλωση ότι δεν νομίζει.

Το χάος της αγοράς ανάγκασε την έκτακτη διάσωση της Credit Suisse από τη UBS το Σαββατοκύριακο, σε μια κίνηση που έφερε κάποια ηρεμία στις αγορές.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και νέες τράπεζες στη Βρετανία θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο.

Ο Ellis είπε ότι η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα μπορούσαν να κυκλοφορούν οι ανησυχίες για τις τράπεζες. «Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε είναι καλά νέα», είπε.

Πολλά hedge funds έχουν κερδίσει χρήματα από την αστάθεια στον τραπεζικό τομέα τις τελευταίες ημέρες ποντάροντας εναντίον τραπεζών, αν και ο Ellis είπε ότι δεν είχε θέσεις σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v