Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποιεί τον ΟΗΕ η Τερέζα Μέι για το προσφυγικό

Άνοδο των επιθέσεων στη Βρετανία κατά Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών μετά το Brexit καταγγέλλουν οι προξενικές αρχές των χωρών της Αν. Ευρώπης. Λάθος εξ αρχής η διαχείριση του προσφυγικού, θα υποστηρίξει η Τ. Μέι στον ΟΗΕ.

Προειδοποιεί τον ΟΗΕ η Τερέζα Μέι για το προσφυγικό

Εξήντα επιθέσεις εναντίον Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών κατέγραψαν οι προξενικές αρχές της Πολωνίας, των Βαλτικών χωρών, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Μακράν η πλειοψηφία των θυμάτων είναι Πολωνοί, με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός εξ αυτών στο Έσεξ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από πέντε 15χρονους.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Guardian, η οποία ήλθε σε επαφή με τις 27 πρεσβείες των χωρών της ΕΕ, στόχος των επιθέσεων είναι αποκλειστικά Ανατολικοευρωπαίοι, ή όσοι εκλαμβάνονται ως τέτοιοι, όπως αποδεικνύει καταγγελία Φιλανδής που ενώ μιλούσε στο παιδί της στη μητρική της γλώσσα οι επιτιθέμενοι θεώρησαν ότι ήταν Πολωνή.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε άτομα αλλά και σε οικίες και μαγαζιά Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα της κατάστασης με την επιβολή αυστηρών μέτρων για την πάταξη ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών.

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση η προστασία των συνόρων μας»

Εν τω μεταξύ όσον αφορά στο άλλο μεγάλο θέμα, το προσφυγικό, η Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, θα τονίσει στην ομιλία της ότι η διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος ήταν λάθος εξ αρχής, πως οι χώρες έχουν συγκεκριμένα όρια αντοχής όσον αφορά στον αριθμό προσφύγων που είναι διατεθειμένες να δεχθούν και πως στον αριθμό των 20 εκατ. που ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες.

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση η προστασία των συνόρων μας», θα υπογραμμίσει η Βρετανή πρωθυπουργός. Παράλληλα θα ανακοινώσει ότι η Βρετανία θα δεχθεί συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων απευθείας από τα στρατόπεδα των εμπόλεμων χωρών και όχι από εκείνους που έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v