Mέτρα κατά φοροαποφυγής από την κυβέρνηση Ομπάμα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε νομική ρύθμιση που μειώνει τα περιθώρια που έχουν οι αμερικάνικες εταιρείες να φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές ξένων χωρών.

Mέτρα κατά φοροαποφυγής από την κυβέρνηση Ομπάμα

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έλαβε μέτρα την Πέμπτη για να περιορίσει την φοροαποφυγή των αμερικάνικων πολυεθνικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε νομική ρύθμιση που μειώνει τα περιθώρια που έχουν οι αμερικάνικες εταιρείες να φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές ξένων χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο πως αυτό θα επηρεάσει την Apple, την οποία οι Βρυξέλλες κάλεσαν τον περασμένο μήνα να καταβάλλει 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία.

«Κλείνουμε άλλο ένα φορολογικό “παραθυράκι” που οδηγεί στην διάβρωση της φορολογικής μας βάσης» δήλωσε σε ανακοίνωση ο υπεύθυνος του υπουργείου Οικονομικών για θέματα φορολογίας, Μαρκ Μαζούρ.

Η ρύθμιση αφορά όλες τις εταιρείες που πληρώνουν πρόσθετους φόρους σε ξένες κυβερνήσεις, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v