Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία PayPal με MasterCard για πληρωμές σε καταστήματα

Στόχος του PayPal είναι να μπει τέλος στις διαμάχες με τους μεγάλες εκδότες καρτών και το ίδιο να καταστεί παγκοσμίως μια αποδεκτή μέθοδος πληρωμών. Μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το eBay έχει κλείσει συμφωνίες με MasterCard και Visa.

Συμφωνία PayPal με MasterCard για πληρωμές σε καταστήματα

Το PayPal υπέγραψε μια ακόμη συμφωνία με κάποιο δίκτυο πληρωμών, αυτή τη φορά με την MasterCard. Η εταιρία προσπαθεί να παγιωθεί και σε φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί ένα μεγάλο ντιλ με την Visa νωρίτερα το 2016. Οι δύο συμφωνίες -οι οποίες επιτεύχθηκαν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η μία από την άλλη- είναι μεταξύ των μεγαλύτερων βημάτων που έχει κάνει το PayPal μέχρι στιγμής, αφότου ανεξαρτητοποιήθηκε από το eBay πέρυσι.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, στόχος είναι να μπει τέλος στις διαμάχες με τους μεγάλους εκδότες καρτών και να γίνει το PayPal μια παγκοσμίως αποδεκτή μέθοδος πληρωμών. Αυτό περιλαμβάνει πληρωμές σε φυσικά καταστήματα, με τη χρήση κινητού εξοπλισμού της MasterCard και της Visa.

Σύμφωνα με τους όρους της τελευταίας αυτής συμφωνίας με τη MasterCard, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να ορίσουν την χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμών. Το PayPal, επιπλέον, θα μοιράζεται δεδομένα οποιασδήποτε συναλλαγής για την οποία χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός της MasterCard.

Σε αντάλλαγμα, η MasterCard θα αφαιρέσει τη ψηφιακή προμήθεια που χρεώνει στο PayPal και θα προσφέρει εκπτώσεις σαν αυτές που δίνει και η Visa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v