Μείωση 2% στα βρετανικά εισοδήματα μέχρι το 2018

Η μικρή άνοδος που αναμένεται στους μισθούς χάρη στον περιορισμό της εισροής ξένης εργασίας πρόκειται να αντισταθμιστεί από μια μεγαλύτερη πτώση λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας μετά το δημοψήφισμα.

Μείωση 2% στα βρετανικά εισοδήματα μέχρι το 2018

Το Brexit αναμένεται να πλήξει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων Βρετανών παρά τη μείωση των ξένων εργαζομένων, σύμφωνα με το Resolution Foundation.

Αναλύοντας τον αντίκτυπο της μετανάστευσης κατά την τελευταία δεκαετία, το think tank με έδρα το Λονδίνο τόνισε πως, αν και δεν επηρέασε συνολικά τους μισθούς, συγκεκριμένες δουλειές είδαν μειώσεις στις αποδοχές. Αυτές περιλαμβάνουν θέσεις στην καθαριότητα, τις πωλήσεις και την ασφάλεια.

Το Resolution Foundation εκτιμά ότι οι μισθοί των Βρετανών εργαζόμενων στις βιομηχανίες που επηρεάζονται περισσότερο από τη μετανάστευση, θα εμφανίζουν αύξηση 0,2 με 0,6% μέχρι το 2018, σε περίπτωση που η εισροή της ξένης εργασίας μειωθεί κάτω του στόχου της κυβέρνησης για 100.000 από το τρέχον επίπεδο των 333.000 το χρόνο.

Ωστόσο, οποιαδήποτε αύξηση πρόκειται να αντισταθμιστεί από την πτώση 2% στα πραγματικά εισοδήματα που υπαινίσσονται οι προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτό το μήνα και οι οποίες έδειξαν αποδυναμωμένη οικονομική ανάπτυξη και πιο μεγαλύτερο πληθωρισμό.

«Εκείνοι που περιμένουν τόνωση στο μισθό λόγω την πτώσης στη μετανάστευση μετά το Brexit πιθανότατα θα απογοητευτούν», τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο Stephen Clarke, αναλυτής πολιτικής στο think tank. «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους άνοδος θα είναι μηδαμινή σε σχέση με την πτώση που θα προκαλέσει η επιβράδυνση στην οικονομία μετά το δημοψήφισμα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v