Νέο «πάγωμα» συναλλαγών σε funds ακινήτων

Τρία ακόμα «θύματα» προστέθηκαν την Τετάρτη στην κρίση που πλήττει τα funds που επενδύουν στην βρετανική αγορά ακινήτων. Η Henderson Global Investors, η Columbia Threadneedle και η Canada Life προχώρησαν σε αναστολή συναλλαγών, επικαλούμενες την αβεβαιότητα λόγω Brexit.

Νέο «πάγωμα» συναλλαγών σε funds ακινήτων

H Ηenderson Global Invertors ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει τις συναλλαγές στα funds PAIF και PAIF feeder που επενδύουν σε ακίνητα στη βρετανική αγορά, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ανάλογη ανακοίνωση και από τις Columbia Threadneedle και Canada Life. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Henderson ανέφερε πως η απόφαση λήφθηκε μετά από τεράστιες πιέσεις στη ρευστότητα των funds, η οποία προκλήθηκε από την αβεβαιότητα που ακολούθησε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. 

Στην προσωρινή αναστολή συναλλαγών σε funds που επενδύουν σε βρετανικά ακίνητα προχώρησε σήμερα και η Columbia Threadneedle, σημαιώνοντας πως αναμένει να συνεχιστούν οι εκροές εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά.

Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, η Canada Life ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία δύο funds, τoυ Canlife Property και του Canlife UK Property.

Την Τρίτη οι Aviva Investors και M&G ανέστειλαν την λειτουργία fund που επενδύουν σε βρετανικά ακίνητα. Την αρχή είχε κάνει η Standard Life, η οποία είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα πως «κλειδώνει» fund υπό τον φόβο εκροών λόγω της αβεβαιότητα για το Brexit. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v