Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύτηκαν στα 11,7 τρισ. τα ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο!

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος επιτάχυνε τις μετακινήσεις κεφαλαίων σε «ασφαλή καταφύγια», σύμφωνα με τη Fitch.

Εκτοξεύτηκαν στα 11,7 τρισ. τα ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο!

Η στροφή των επενδυτών στα θεωρούμενα «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» έχει εκτοξεύσει το σύνολο του κρατικού χρέους με αρνητικά επιτόκια στο ιλιγγιώδες ποσό των 11,7 τρισ. δολαρίων!

Η διαπίστωση ανήκει στη Fitch, που σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία ήταν η βασική αιτία που το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 1,3 τρισ. δολάρια από τα τέλη Μαΐου έως χθες.

Ως επί το πλείστον οι επενδυτές επέλεξαν τοποθετήσεις σε ομόλογα μακροχρόνιων λήξεων και τίτλους σε Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον σχεδόν όλα τα ομόλογα της Ελβετίας έχουν αρνητικά επιτόκια, οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ το ίδιο συμβαίνει στους ιαπωνικούς τίτλους λήξεως έως και 17 ετών!

Από το συνολικό ποσό, τα ιαπωνικά ομόλογα αντιπροσωπεύουν αξία 7,9 τρισ., ενώ Γαλλία και Γερμανία έχουν πάνω από 1 τρισ. δολάρια ομόλογα, για τα οποία ο επενδυτής καλείται να… πληρώσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v