To νέο iPhone της Apple θα χρησιμοποιεί τσιπ της Intel, αντικαθιστώντας αυτά της Qualcomm για κάποιες εκδοχές της τηλεφωνικής συσκευής.
Η Apple έχει επιλέξει τσιπ της Intel για το iPhone που χρησιμοποιείται στο αμερικάνικο δίκτυο της AT&T και για ορισμένες άλλες εκδοχές του έξυπνου κινητού σε αγορές εκτός ΗΠΑ, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.
Tα iPhone στο δίκτυο της Verizon θα συνεχίσουν να έχουν τα εξαρτήματα της Qualcomm, η οποία αυτή την στιγμή είναι η μόνη που εξοπλίζει την «ναυαρχίδα» των προϊόντων της Apple.
Η μετοχή της Intel διαγράφει τα αρχικά κέρδη και κινείται 0,6% υψηλότερα στα 32,15 δολάρια. Ως την Πέμπτη η μετοχή είχε καταγράψει απώλειες 7,3% από την αρχή του 2016.
Απώλειες 1,5% σημειώνει η μετοχή της Qualcomm.
Η AT&T θα πουλήσει περίπου 22 εκατ. iPhone φέτος και 23 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με αναλυτή της BTIG.
Το 2015 η Apple πούλησε πάνω από 231 εκατ. μονάδες παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin