Το Lenovo Group ανακοίνωσε αύξηση 80% στα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού του έτους, κυρίως χάρη σε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους. Ωστόσο τα έσοδα εμφάνισαν πτώση, καθώς η εταιρία ηλεκτρονικών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύσκολο περιβάλλον στην αγορά.
Η Lenovo τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο τρίμηνο σε 180 εκατ. δολάρια από 100 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν ένα καθαρό κέρδος ύψους 173,7 εκατ. δολαρίων, επισημαίνει το MarketWatch.
Τα έσοδα της εταιρίας υποχώρησαν σε 9,13 δισ. δολάρια από 11,3 δισ. πέρυσι. Το νούμερο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών, που είχαν εκτιμήσει 10,4 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο.
Η Lenovo ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα πρόγραμμα μείωσης 560 εκατ. δολαρίων σε κόστη, περιλαμβανομένων περικοπών θέσεων εργασίας. Η εταιρία έχει δύσκολες προοπτικές, καθώς η παγκόσμια αγορά για τις βασικές της επιχειρήσεις –τους προσωπικούς υπολογιστές- εξακολουθεί να συρρικνώνεται, αλλά και εξαιτίας της πιο βραδείας ανάπτυξης στην κινεζική αγορά έξυπνων τηλεφώνων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin