Τα hedge funds κατέγραψαν το χειρότερό τους τρίμηνο εδώ και επτά χρόνια, αφού πάνω από 15 δισ. αποσύρθηκαν από επενδυτές που αντιδρούν στις υψηλές αμοιβές που χρεώνονται στη βιομηχανία.
Το συνολικό ποσό που επενδύθηκε έπεσε σε 2,86 τρισ. δολάρια τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 2009 που ο τομέας εμφάνισε δύο συνεχόμενα τρίμηνα καθαρών εκροών, σύμφωνα με στοιχεία της Hedge Fund Research που επικαλείται το CNBC.
Οι απότομες κινήσεις της αγοράς έχουν οδηγήσει σε κακές επιδόσεις για πολλά funds, δυσαρεστώντας τους επενδυτές που ήδη γκρίνιαζαν για τις αμοιβές. Σύμφωνα με την HFR, ένας ευρύς δείκτης για τις επιδόσεις των hedge funds έπεσε 0,7% το πρώτο τρίμηνο.
Καθώς βαρέθηκε να πληρώνει «εξωφρενικές αμοιβές» για μικρές αποδόσεις, το New York City Employee Retirement System (NYCERS) περιέκοψε ένα πρόγραμμα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, αποσύροντας χρήματα από μάνατζερς περιλαμβανομένων των Perry Capital και Brevan Howard. Περίπου 18 μήνες νωρίτερα, το συνταξιοδοτικό ταμείο της Καλιφόρνια επίσης εξάλειψε τα hedge funds από το χαρτοφυλάκιό της.
Την ίδια στιγμή, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία αποσύρουν δισεκατομμύρια από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο, καθώς εστιάζουν στη στήριξη των οικονομιών τους που πλήττονται λόγω του πετρελαίου
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin