BMW και Daimler έριξαν «πόρτα» στην Apple για το iCar

Ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αναζητά κάποιο συνεργάτη που θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του στην παραγωγή του ηλεκτρικού «iCar»

BMW και Daimler έριξαν «πόρτα» στην Apple για το iCar

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και BMW διέκοψαν τις συνομιλίες με την Apple για ενδεχόμενη συνεργασία στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δήλωσαν πηγές στην Handelsblatt.

Ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αναζητά κάποιο συνεργάτη που θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του στην παραγωγή του ηλεκτρικού «iCar». Η εταιρεία Magna συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες συνεργασίας με την Apple.

Το σχέδιο της Apple είναι να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα είναι και αυτοοδηγούμενο.
Καμία από τις τρεις εταιρείες δεν επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις.

Οι πηγές της Handelsblatt ανέφεραν πως οι συνομιλίες με τις γερμανικές εταιρείες κατέρρευσαν λόγω διαφωνιών για το ποιος θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στο εγχείρημα και κυρίως για το ποια εταιρεία θα έχει την ιδιοκτησία των δεδομένων.

Η Apple θέλει το αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί το λογισμικό της για cloud, ενώ οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καταστήσει την προστασία δεδομένων κυρίαρχο στοιχείο της στρατηγικής τους για το μέλλον.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v