Lockhart (Fed): Πιθανή η αύξηση επιτοκίου τον Απρίλιο

Η απόφαση στην συνεδρίαση του Μαρτίου να παραμείνουν σταθερά τα επιτόκια είχε σαν βασικό στόχο να διασφαλιστεί ότι έχει υποχωρήσει η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, δήλωσε ο Dennis Lockhart.

Lockhart (Fed): Πιθανή η αύξηση επιτοκίου τον Απρίλιο

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη αύξηση επιτοκίου στην συνεδρίαση του Απριλίου, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Dennis Lockhart. 

Ο κ. Lockhart υποστήριξε πως η απόφαση στην συνεδρίαση του Μαρτίου να παραμείνουν σταθερά τα επιτόκια είχε σαν βασικό στόχο να διασφαλιστεί ότι έχει υποχωρήσει η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, μια «υπομονετική προσέγγιση» που όπως επισήμανε στηρίζει. 

Ωστόσο, δεδομένης της σταθερής ανάπτυξης της οικονομίας «τα οικονομικά στοιχεία δικαιολογούν ένα περαιτέρω βήμα σε μια από τις ερχόμενες συναντήσεις, πιθανότατα στην συνεδρίαση του Απριλίου», σημείωσε σε ομιλία του στην Τζόρτζια.  

«Αν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ που θα αλλάξει ριζικά την ψυχολογία των καταναλωτών, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην συνεχιστεί η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανώ» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος σημείωσε πως η πτώση στις αμερικάνικες μετοχές που προκάλεσε ανησυχίες στην αρχή της χρονιάς είναι πλέον παρελθόν.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v