RSA: Αύξηση 43% στα λειτουργικά κέρδη το 2015

Η εταιρία εκτιμά πως το 2016 θα είναι η τελευταία χρονιά μεγάλων αναδιαρθρώσεων. Αναμένει δυσκολίες στις αγορές, αλλά τονίζει ότι η βελτίωση στη βασική επιχείρηση και οι ενέργειες για μείωση στα κόστη συνεχίζονται. Δίνει μέρισμα 10,5 πένες.

RSA: Αύξηση 43% στα λειτουργικά κέρδη το 2015

Το RSA Insurance Group ανακοίνωσε σήμερα μια αύξηση 43% στα λειτουργικά κέρδη του 2015. Παράλληλα αύξησε τον ετήσιο στόχο για εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους άνω των 350 εκατ. στερλινών μέχρι το 2008.

Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 523 εκατ. στερλίνες, έναντι 365 εκατ. το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ήταν 6,83 δισ. από 5,72, κυρίως λόγω του προγράμματος εκποιήσεων της εταιρίας.

«Βλέπουμε το 2016 ως την τελευταία χρονιά μεγάλων αναδιαρθρώσεων, με εκποιήσεις και δουλειές που έχουν να κάνουν με τον ισολογισμό να ολοκληρώνονται και με τη βελτίωση στη βασική επιχείρηση και τις ενέργειες για μείωση κόστους να συνεχίζονται», ανέφερε σύμφωνα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Heste.

«Αναμένουμε δυσκολίες από τις αγορές, αλλά και πως θα βασιστούμε στους εαυτούς μας για να προοδεύσουμε», πρόσθεσε.

Το συμβούλιο αύξησε το τελικό μέρισμα σε επτά πένες ανά μετοχή, δίνοντας μια συνολική πληρωμή στους μετόχους 10,5 πένες για το έτος.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v