Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοοdy's: Η Deutsche Bank θα εξυπηρετήσει κανονικά το χρέος της

Η γερμανική τράπεζα μπορεί να καταβάλλει πληρωμές τον Απρίλιο και μόνο «ένα μεγάλο, απρόβλεπτο γεγονός» μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πληρωμές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με έκθεση της Moody's.

Μοοdys: Η Deutsche Bank θα εξυπηρετήσει κανονικά το χρέος της

Η Deutsche Bank είναι σε θέση να πληρώσει τόκους στα ομόλογα που έχει εκδώσει, εκτιμά η Moody’s σε έκθεση που δημοσίευσε την Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Peter Nery γράφει στην έκθεση ότι η γερμανική τράπεζα μπορεί να καταβάλλει πληρωμές τον Απρίλιο και μόνο «ένα μεγάλο, απρόβλεπτο γεγονός» μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πληρωμές της επόμενης χρονιάς,.

Η επίδειξη ισχυρής κεφαλαιακής θέσης και ρευστότητας θα είναι κρίσιμη για την διατήρηση της αξιολόγησης και την εμπιστοσύνη των αγορών, επισημαίνει ο αναλυτής. Ο ίδιος προειδοποιεί πως αν υποχωρήσει η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους καταναλωτές μπορεί να πληγεί η οικονομική θέση της τράπεζας. 

H Moody’s αξιολογεί με Ba3 τους τίτλους AT1 της τράπεζες, τρία επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Την περασμένη εβδομάδα η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση χρεογράφων της Deutsche Bank, λόγω ανησυχιών ότι πιθανές ζημίες μπορούν να περιορίσουν την δυνατότητα της γερμανικής τράπεζας να κάνει πληρωμές. Οι τίτλου ΑΤ1 υποβαθμίστηκαν στο «Β+», τέσσερα επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v