Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SoftBank: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 4,4 δισ. δολαρίων

Η εταιρία αλλά και η θυγατρική της θα χρειαστούν πιο χειροπιαστά κατορθώματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αναφέρουν οι ειδικοί. Η επαναγορά θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα χρηματοδοτηθεί από πώληση περιουσιακών στοιχείων.

SoftBank: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 4,4 δισ. δολαρίων

Η ιαπωνική εταιρία τηλεπικοινωνιών, SoftBank Group, ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, αξίας 4,4 δισ. δολαρίων, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας κινητής τηλεφωνίας Sprint Corp που έχει αγοράσει, πιέζει προς τα κάτω τη μετοχή της.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η επαναγορά αξίας 500 δισ. γεν (4,4 δισ. δολαρίων) θα είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ ο ιαπωνικός κολοσσός στις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο. Η εταιρία είχε ήδη ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο μια επαναγορά αξίας 120 δισ. γεν, η οποία προκάλεσε μια προσωρινή αύξηση στις μετοχές της.

Η εταιρία πρόκειται να επαναγοράσει μέχρι και το 14,2% των ίδιων μετοχών της. Η διαδικασία θα διαρκέσει ένα χρόνο ξεκινώντας την Τετάρτη, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από πώληση περιουσιακών στοιχείων και μετρητά.

«(Η κίνηση) δίνει τη θετική εντύπωση πως η SoftBank έχει συναίσθηση της κατάστασης των μετοχών της», ανέφερε ο Satoru Kikuchi, αναλυτής στην SMBC Nikko, προσθέτοντας ωστόσο πως «ουσιαστικά η SoftBank και η Sprint θα χρειαστούν πιο χειροπιαστά κατορθώματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v