Η Adidas προχώρησε σήμερα σε αύξηση της πρόβλεψής της για τις πωλήσεις και τα κέρδη του έτους, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο κυρίως λόγω της ανάκαμψης της επιχείρησης ειδών γκολφ έπειτα από την πρόσφατη πτώση, σύμφωνα με το Reuters.
Οι πωλήσεις της γερμανικής εταιρίας αθλητικών ειδών αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 18% σε 4,76 δισ. ευρώ ή 13% χωρίς τον αντίκτυπο των ισοτιμιών, έναντι 4,5 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Κατά το δεύτερο τρίμηνο είχαν σημειώσει αύξηση 5%.
Τα καθαρά κέρδη της Adidas άγγιξαν τα 311 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά ήταν 505 εκατ.
Η εταιρία τόνισε πως αναμένει το 2015 να αυξηθούν οι πωλήσεις της σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό, ενώ προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για μέτριο μονοψήφιο ποσοστό. Ταυτόχρονα προβλέπει αύξηση περίπου 10% στα καθαρά έσοδα από τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις μη περιλαμβανομένης της απομείωσης της υπεραξίας. Αντίθετα, προηγούμενα είχε θέσει στόχο για αύξηση 7 έως 10%.
Πάντως, όπως ανακοίνωσε, η μονάδα ειδών γκολφ της Adidas θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 14% παγκοσμίως, μέχρι το τέλος του έτους.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin