«Πιθανές ευκαιρίες» για την επόμενη απόκτησή της εξετάζει η μητρική εταιρεία της British Airways, IAG, αφού πρόσθεσε την ιρλανδική εταιρεία Aer Lingus στις σταθερές της αερογραμμές, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Willie Walsh.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η IAG έχει «φιλοδοξίες πέραν της Aer Lingus». Η εταιρεία εξασφάλισε στήριξη από την ιρλανδική κυβέρνηση, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, για τη συμφωνία με την Aer Lingus το Μάιο. Με την απόκτηση αυτή έχει συνολικά στην κατοχή της τέσσερις αερογραμμές, μετά τη συγχώνευση της British Airways με την Iberia με έδρα τη Μαδρίτη.
Ο Willie Walsh αγόρασε και τη British Midland, προκειμένου να τονώσει τις British Airways στο αεροδρόμιο του Heathrow, ενώ έχει βελτιώσει τα περιθώρια της Iberia με μία αναβίωση του δικτύου και περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.
«Μπορούμε να αφιερώσουμε πόρους μέσα στην IAG και να επιτρέψουμε στις αερογραμμές να λειτουργήσουν μέσα στον όμιλο, για να εστιάσουν σε προκλήσεις χωρίς να τις αποσπούν την προσοχή τα τρέχοντα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος. «Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε πιθανές ευκαιρίες αλλά δεν υπάρχει κάποια ενεργή σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα τώρα», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin