Nestle: Μήνυση 50 εκατ. ευρώ κατά της Suedzucker

Νομική δράση κατά τριών εταιριών παραγωγής ζάχαρης, μεταξύ των οποίων και η Suedzucker, αναλαμβάνει η Nestle, η οποία ζητά από την τελευταία 50 εκατ. δολάρια για ζημίες από συμμετοχή σε καρτέλ χειραγώγησης τιμών.

Nestle: Μήνυση 50 εκατ. ευρώ κατά της Suedzucker

Σε μήνυση 50 εκατ. ευρώ κατά της Suedzucker προχωρά η Nestle, καθώς και εναντίον δύο ακόμη εταιριών. Η εταιρία τροφίμων ζητά το ποσό ως αποζημίωση για ζημίες, αφού οι παραγωγοί ζάχαρης αποδείχθηκε ότι συμμετείχαν σε καρτέλ χειραγώγησης τιμών.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Suedzucker επωμίστηκε πρόστιμο ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Γερμανίας, για συνωμοσία με τους μη εισηγμένους αντιπάλους της Nordzucker και Pfeifer & Langen.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Nestle Germany, η μεγαλύτερη εταιρία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο υπέβαλε μήνυση σε τοπικό δικαστήριο του Mannhein της Γερμανίας, όπου η Suedzucker έχει την έδρα της.

Άλλες εταιρίες τροφίμων, όπως η γερμανική Vivil που κατασκευάζει σταγόνες και μέντες για τον βήχα, έχουν επίσης προχωρήσει σε μηνύσεις.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο