Γαλλία: Ας σεβαστεί η Γερμανία την ανεξαρτησία της ΕΚΤ

Έντονο το κλίμα λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά την "παραίνεση" της καγκελάριου Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αντιδρά.

Γαλλία: Ας σεβαστεί η Γερμανία την ανεξαρτησία της ΕΚΤ

Έντονη κριτική άσκησε στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας καλώντας την καγκελαρία να θυμάται ότι πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

"Οι Γερμανοί μας έμαθαν να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας" δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info και συμπλήρωσε: "Θα πρέπει να το θυμούνται και οι ίδιοι αυτό".

Είχαν προηγηθεί παρεμβατικά σχόλια και από την ίδια την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία χθες δήλωσε πως η ΕΚΤ δεν πρέπει να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού ως προς την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Γερμανικό Χρηματιστήριο παρουσία τόσο του Μάριο Ντράγκι όσο και του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, η κα. Μέρκελ ανέφερε πως «οι δράσεις της ΕΚΤ δεν πρέπει να ωθήσουν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα και τις μεταρρυθμίσεις στο περιθώριο». Οι πρωτοβουλίες της ΕΚΤ μπορεί εύκολα να εκληφθούν ως μια ευκαιρία για χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, προειδοποίησε η ίδια.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v