Ιράν: Μελετά εισαγωγή νερού από Τατζικιστάν

Κατά μέσο όρο κάθε κάτοικος της Τεχεράνης καταναλώνει 325 λίτρας νερού ημερησίως, ενώ συγκριτικά κάθε Αμερικανός 575 λίτρα και κάθε Ευρωπαίος 250 λίτρα την ημέρα.

Ιράν: Μελετά εισαγωγή νερού από Τατζικιστάν

Το Ιράν μελετά την εισαγωγή ύδατος από το γειτονικό Τατζικιστάν, καθώς η κυβέρνηση αυξάνεται τα κεφάλαια αντιμετώπισης της κρίσης υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Τεχεράνη.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι συζήτησαν την δυνατότητα εισαγωγής νερού κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στο Τατζικιστάν προ μηνός, σύμφωνα με είδηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Τεχεράνης διέθεσε 300 δισ. ριάλ (11 εκατ. δολ.) στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας προκειμένου να επιταχύνει την «έκτακτη παροχή νερού στην Τεχεράνη,» όπως αναφέρεται στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Με τα κεφάλαια αυτά το υπουργείο θα ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις διαχείρισης υδάτινων πόρων καθώς και τον αγωγό για την μεταφορά του αγαθού από το φράγμα Μαμλού.

Οι ελλείψεις νερού δεν είναι σπάνιες σε πολλές μεγάλες πόλεις του Ιράν, αλλά η κατάσταση στην πρωτεύουσα έχει φτάσει σε ακραία σημεία. Η κυβέρνηση έχει διατάξει την μείωση της κατανάλωσης στους κατοίκους της Τεχεράνης και «κόβει» την παροχή σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Κατά μέσο όρο κάθε κάτοικος της Τεχεράνης καταναλώνει 325 λίτρας νερού ημερησίως, ενώ συγκριτικά κάθε Αμερικανός 575 λίτρα και κάθε Ευρωπαίος 250 λίτρα την ημέρα.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο