Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τους κανονισμούς για κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού που είχαν χαρακτηριστεί «τοξικές», με στόχο να τονώσουν τον δανεισμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.
Μετά την κρίση του 2008 η αγορά των τιτλοποιημένων προϊόντων είναι κλειστή για τις επιχειρήσεις. Όπως μεταδίδουν οι FT, η Ε.Ε. ετοιμάζεται τώρα να αναστήσει την παγωμένη αγορά, υποστηριζόμενη από την ΕΚΤ.
"Πιστεύουμε πως μια αναζωογόνηση ενός συγκεκριμένου τύπου καλυμένων ομολογιών (asset –backed security), τα επονομαζόμενα «plain vanilla», με τη δυνατότητα της τιτλοποίησης δανείων, τραπεζικών δανείων, την δυνατότητα αξιολόγησης, τιμολόγησης και διαπραγμάτευσης, θα ήταν ένα σημαντικό εργαλείο για την αναζωογόνηση των πιστωτικών ροών και της δικής μας νομισματικής πολιτικής" ανέφερε τον περασμένο μήνα ο Μάριο Ντράγκι.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, θα διευκολύνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν στοιχεία ενεργητικού της συγκεκριμένης κατηγορίας, χαλαρώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Αναθεωρημένο προσχέδιο των τεχνικών κανονισμών για την εφαρμογή της οδηγίας Solvency ΙΙ που έχουν δει οι FT, αποκαλύπτει ότι οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να μειώσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τιτλοποιήσεις που κρίνεται πως είναι υψηλής ποιότητας. Με βάση τις αλλαγές, οι κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις πιο ασφαλείς τιτλοποιήσεις θα μειωθούν στο μισό, στο 2,1% από 4,3%.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin