Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της ISS, δανέζικης εταιρίας παροχής υπηρεσιών outsourcing, που πραγματοποίησε έτσι ένα από τα μεγαλύτερα ΙΡΟ των τελευταίων χρόνων στην σκανδιναβική αγορά.
Η μετοχή της εταιρίας, που έχει αναβάλει προηγουμένως δύο φορές το ΙΡΟ της, το 2007 και το 2011, εκτινάσσεται 15,6% στο ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.
Το ΙΡΟ αποτιμήθηκε στις 160 κορόνες ανά μετοχή και η εταιρία άντλησε 8 δισ. κορόνες ή 1,1 δισ. ευρώ.
Στους μετόχους της επιχείρησης περιλαμβάνονται τα private equity EQT Partners και η Goldman Sachs.
Η ISS, που διαθέτει πλέον κεφαλαιοποίηση περίπου 29,6 δισ. κορόνες ή 4 δισ. ευρώ, προσφέρει υπηρεσίες κέτερινγκ, καθαρισμού και ασφάλειας σε πελάτες σε 50 χώρες.
Η χρηματιστηριακή εισαγωγή είναι η μεγαλύτερη από το ΙΡΟ της TDC το 1994 για την Κοπεγχάγη.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin