Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 9% στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Κάθετη πτώση στο ρωσικό χρηματιστήριο στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία. Απρόσμενη αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας στο 7% από 5,5% για να προστατευθεί το ρωσικό νόμισμα. Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι.

«Βουτιά» 9% στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Πτώση 9,15% καταγράφει ο δείκτης MICEX στο χρηματιστήριο της Ρωσίας λόγω των εξελίξεων από το μέτωπο της Κριμαίας, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αποφασίζει αύξηση-έκπληξη στα επιτόκια προκειμένου να προστατεύσει το ρούβλι. 

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, σε μια κίνηση-έκπληξη, αύξησε τα επιτόκιά της στο 7% από 5,5%, με ισχύ από σήμερα το πρωί. Η κίνηση ήρθε την ώρα που το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, υποχωρούσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά την επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία, με το αμερικανικό δολάριο να αγγίζει το ιστορικό υψηλό των 37 ρουβλίων και το ευρώ τα 50,99 ρούβλια.

«Η απόφαση έχει σκοπό να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό και την οικονομική σταθερότητα που σχετίζονται με την πρόσφατη αύξηση της αστάθειας στις χρηματοοικονομικές αγορές», ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η κίνησή της είναι «προσωρινή».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v