Σλοβενία: Στα €1,1 δισ. οι ζημίες των τραπεζών το 11μηνο

Αύξηση ζημιών κατά 300% ανακοίνωσαν οι σλοβενικές τράπεζες το 11μηνο του 2013. Η χορήγηση δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 11,7% σε ετήσια βάση στα $28 δισ.

Σλοβενία: Στα €1,1 δισ. οι ζημίες των τραπεζών το 11μηνο

Οι τράπεζες της Σλοβενίας ανακοίνωσαν καθαρές ζημίες 1,1 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, τρεις φορές υψηλότερες από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Με βάση τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η χορήγηση δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 11,7% σε ετήσια βάση στα $28 δισ. Το σύνολο του ενεργητικού των τραπεζών μειώθηκε κατά 10%, στα €42,7 δισ.

Η Τράπεζα της Σλοβενίας σημείωσε πως τα αποτελέσματα αντανακλούν την εξυγίανση των Probanka και Factor Banka.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v