Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Αύξηση παραγωγής τροφίμων λόγω εξαγωγών, βιοκαυσίμων

Η ΕΕ παράγει το 20% της παγκόσμιας αγοράς σταριού και χοιρινού κρέατος και το 30% των διεθνών εξαγωγών τυριού, με βάση τα στοιχεία του FAO.

ΕΕ: Αύξηση παραγωγής τροφίμων λόγω εξαγωγών, βιοκαυσίμων

Η παραγωγή τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το τυρί και τα πουλερικά μέχρι τα δημητριακά, προβλέπεται να αυξηθεί ως το 2023 λόγω της ζήτησης για εξαγωγές και την παραγωγή βιοκαυσίμων από σιτηρά, εκτιμά η ΕΕ σε έκθεσή της που δημοσιεύεται online.

Η ετήσια παραγωγή σιτηρών προβλέπεται να ανέλθει στους 316,1 εκατ. τόνους το 2023 από 304,3 εκατ. τόνους το 2013, ενώ η συνολική παραγωγή κρέατος εκτιμάται ότι θα φτάσει στους 45,5 εκατ. τόνους από 43,7 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ.

Οι κλάδοι σιτηρών, κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να ευνοηθούν από την παγκόσμια διεθνή ζητηση. Η ΕΕ παράγει το 20% της παγκόσμιας αγοράς σταριού και χοιρινού κρέατος και το 30% των διεθνών εξαγωγών τυριού, με βάση τα στοιχεία του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών FAO.

Η αρόσιμη γη στην Ευρώπη αναμένεται να παραμείνει σταθερή στα 57,8 εκατ. εκτάρια, με αύξηση στις καλλιέργειες μαλακού σίτου, αραβοσίτου και κράμβης εις βάρος της καλλιέργειας κριθαριού και σκληρού σίτου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα.

Εν τω μεταξύ η παραγωγή αιθανόλης αναμένεται να αναρριχηθεί στους 6,1 εκατ. τόνους από 3,4 εκατ. τόνους ενώ η παραγωγή βιοντήζελ στους 12,2 εκατ. από 7,9 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος εκτιμάται ότι θα μειωθεί στους 7,62 εκατ. τόνους από 7,72 εκατ.τόνους, ενώ αύξηση αναμένεται για την προσφορά χοιρινού κρέατος στους 23,4 εκατ. τόνους από 22,3 και πουλερικών στους 13,6 εκατ. τόνους από 12,8 εκατ. τόνους μια δεκαετία πριν.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v