Αλβανία: Συμφωνία με ΔΝΤ για δάνειο $1 δισ.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ήρθε την Τρίτη σε συμφωνία με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για οικονομική στήριξη ύψους $1 δισ.

Αλβανία: Συμφωνία με ΔΝΤ για δάνειο $1 δισ.

Στη σύναψη συμφωνίας για ένα τριετές δάνειο, ύψους ενός δισ. δολαρίων, προχώρησε η αλβανική κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πηγές του υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν ότι η οικονομική στήριξη παρέχεται για περίοδο τριών ετών, με συνολικά ένα δισ. δολάρια για τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού.

Για το επόμενο έτος, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα θα εκταμιεύσουν ως και 350 εκατ. δολάρια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα χορηγηθεί σε ισόποσες δόσεις, εντός της εναπομείνουσας περιόδου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης με τις προϋποθέσεις που έθεσαν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα και οι οποίες προβλέπουν τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων για να εξασφαλιστεί η αύξηση των εσόδων κατά 18 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v