Ιαπωνία: Σκάνδαλο με δάνεια στο οργανωμένο έγκλημα

Η Mizuho Bank έδινε επί δύο χρόνια δάνεια στο οργανωμένο έγκλημα. Η έρευνα των αρχών επεκτείνεται στις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Σε αστοχίες του τμήματος μηχανοργάνωσης αποδίδουν το θέμα οι τράπεζες.

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με δάνεια στο οργανωμένο έγκλημα

Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Ιαπωνίας μπαίνουν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας στον απόηχο του σκανδάλου αναφορικά με δάνεια που δόθηκαν από τη Mizuho Bank σε συνδικάτα του εγκλήματος.

Η έρευνα αφορά τις Mitsubishi UFJ Financial Group, τη Mizuho Financial Group και τη Sumitomo Mitsui Bank και θα επικεντρωθεί στους κανόνες διαχείρισης κινδύνου όπως και στη συμμόρφωση της κάθε τράπεζας με αυτούς. Περισσότερα από 30 στελέχη της Mizuho Bank αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο επιβολής ποινών σε σχέση με τα δάνεια που δόθηκαν σε γνωστές εγκληματικές οργανώσεις.

Τα δάνεια δίνονταν από τον βραχίονα καταναλωτικού δανεισμού της Mizuho, την Orient Group επί δύο χρόνια. Η ίδια η τράπεζα διενεργεί εσωτερική έρευνα και αποδίδει το θέμα σε προβλήματα μηχανοργάνωσης συνεπεία της αναδιοργάνωσης της τράπεζας το 2011.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v