EE: Εξετάζει αντίποινα για τις υποκλοπές

"Σφίγγει τα λουριά" σε Google και Yahoo η Ευρωπαική Ένωση, απειλώντας με υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των δυο εταιριών. Αιτία το ζήτημα των υποκλοπών.

EE: Εξετάζει αντίποινα για τις υποκλοπές

Oι απαιτήσεις των ευρωπαίων αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών μπορεί να επεκταθούν πέραν του αιτήματος για περισσότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε θέματα κατασκοπίας σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

H EE προτίθεται να ζητήσει από τις Google και Yahoo να λαμβάνουν έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές πριν δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία για πολίτες της (e-mail, site που "σερφάρουν"), στις αμερικανικές αρχές.

Αν οι δυο εταιρίες δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωπες με τεράστια πρόστιμα, ενώ μεγάλες αναμένεται να είναι οι και νομικές δυσκολίες που θα ανακύψουν.

Αυτού του είδους οι απαιτήσεις θα ήταν απίθανες κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου όταν η Ευρώπη στηριζόταν στις ΗΠΑ για την ασφάλεια της, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους NYT, τις τεχνικές της NSA αντιγράφουν ωστόσο και άλλες χώρες όπως η Γαλλία αλλά και η Κίνα. Η τελευταία έχει εξαπολύσει πολλές κυβερνοεπιθέσεις κατά του Πενταγώνου, κάποια εκ των οποίων της εξασφάλισε τα «σχέδια» του κορυφαίου μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v