Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi και Credit Suisse στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει ότι η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τιτλοποιημένα προϊόντα που οδήγησαν στην χρηματοοικονομική κρίση, αφορά πλέον 8 τράπεζες. Η ομάδα δράσης του προέδρου Ομπάμα και οι συνεχείς έρευνες.

Citi και Credit Suisse στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Citigroup και Credit Suisse μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο των αμερικανικών δικαστικών αρχών για τον ρόλο που έπαιξαν στη χρηματοοικονομική κρίση πουλώντας τιτλοποιημένα προϊόντα τα οποία βασίστηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει νομοθεσία του 1989, βάσει της οποίας η έρευνα για παραβίαση των ρυθμιστικών κανόνων μπορεί να επεκταθεί πέρα της Wall Street σε περίπτωση πιστωτικής κρίσης. Το Bloomberg αναφέρει μάλιστα ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δημιουργήσει ομάδα δράσης που αποτελείται από αξιωματούχους ομοσπονδιακών αλλά και τοπικών αρχών, η οποία έχει ζητήσει την κατάθεση δεκάδων ανθρώπων, έχει κατασχέσει εκατομμύρια έγγραφα και εργάζεται πυρετωδώς από 10 διαφορετικά εισαγγελικά γραφεία.

Εκτός από τη JPMorgan και την Bank of America, η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τα τιτλοποιημένα προϊόντα που στηρίχθηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια αφορά συνολικά πλέον 8 τράπεζες, αποκαλύπτει το Blooomberg επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις.

Η Citigroup βρίσκεται υπό έρευνα στο Κολοράντο, το Μπρούκλιν και τη Νέα Υόρκη. Η έρευνα εναντίον της ελβετικής Credit Suisse διεξάγεται από τους εισαγγελείς στο Κολοράντο και το Νιου Τζέρσεϊ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v