Η Fed έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε στο Bloomberg o επενδυτής Μαρκ Φάμπερ, προβλέποντας ότι το τέλος θα είναι καταστροφικό.
"Είμαστε στο QE Unlimited. H Fed θα συνεχίσει να τυπώνει και αν οι μετοχές υποχωρήσουν 10% θα τυπώσει ακόμα περισσότερο" ανέφερε, προειδοποιώντας ότι "το τέλος του παιχνιδιού θα είναι η πλήρης κατάρρευση".
Ο ίδιος υποστήριξε πως η πολιτική που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ωφελεί μόνο μια μικρή μερίδα ανθρώπων.
"Oι άνθρωποι στην Fed είναι ακαδημαϊκοί, δεν έχουν δουλέψει σε κανονικές δουλειές και δεν καταλαβαίνουν ότι αν τυπώνεις χρήμα ευνοείς μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, ίσως μόνο το 5%" τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν η Τζάνετ Γιέλεν θα είναι αποτελεσματικότερη στο τιμόνι της Fed, ο Μ. Faber απάντησε πως η Τζ. Γιέλεν θα κάνει τον Μπερνάνκε να μοιάζει με "γεράκι".