Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Πτώση 2,4% στις καταθέσεις τον Ιούλιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 2,4%.

Κύπρος: Πτώση 2,4% στις καταθέσεις τον Ιούλιο

Κατά 2,4% μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαμορφώθηκαν σε 3,7 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, είχε προηγηθεί πτώση 7,6% τον Ιούνιο. Οι καταθέσεις είχαν φτάσει στα 50,5 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2012.

Στη Ελλάδα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι καταθέσεις τον Ιούλιο παρέμειναν σταθερές έναντι του Ιουνίου, ενώ σε ετήσια βάση (από τον Ιούλιο του 2012) καταγράφουν άνοδο 6,6%. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν στα 162,39 δισ. ευρώ, από 162,67 δισ. ευρώ.

Εκκροές υπήρξαν στο Νότο. Πτώση 2,3% καταγράφεται στην Ισπανία, 1% στην Ιταλία, ενώ στην Πορτογαλία παρέμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v