ΕΕ: Συρρικνώθηκε ο δανεισμός του ιδιωτικού κλάδου

Προβληματίζουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ. Ο δανεισμός του ιδιωτικού κλάδου μειώθηκε κατά 1,1% το Μάιο. Περιορισμένη η διάθεση για επενδύσεις και εμπόδια από τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων.

ΕΕ: Συρρικνώθηκε ο δανεισμός του ιδιωτικού κλάδου

Νέα συρρίκνωση καταγράφηκε το Μάιο στο δανεισμό του ιδιωτικού κλάδου της ευρωζώνης καθώς η ύφεση μειώνει τη διάθεση για επενδύσεις, ενώ παράλληλα οι τράπεζες περιορίζουν τη χρηματοδότηση καθώς προσπαθούν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους. 

Συγκεκριμένα, τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 1,1% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν ένα βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια της ευρωζώνης να επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης και ανακοινώνεται ενώ οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, όπου επί τάπητος θα τεθεί - μεταξύ άλλων - και ο τρόπος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων" σχολιάζει το πρακτορείο Reuters. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi δήλωσε πως το κόστος δανεισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει μειωθεί και πως οι τράπεζες των χωρών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης έχουν καλύτερη πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά. τα σημερινά στοιχεία όμως, δείχνουν πως ακόμη ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία είναι ανύπαρκτος. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v