Σόιμπλε:Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία

Κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρώπη η αντιμετώπιση της ανεργίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά για πολύ ακόμα, τόνισε.

Σόιμπλε:Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία
"Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν σήμερα κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκασπάρ
, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για την δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Όπως τονίζουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinείναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v