Η κυπριακή κρίση δίνει ώθηση στο Bitcoin

Την ώρα που οι αγορές συναλλάγματος παρακολουθούν από κοντά την τραπεζική κρίση στην Κύπρο και προετοιμάζονται για πιθανές “αναταράξεις”, ένα νόμισμα κερδίζει συνεχώς έδαφος : το Bitcoin.

Η κυπριακή κρίση δίνει ώθηση στο Bitcoin
Την ώρα που οι αγορές συναλλάγματος παρακολουθούν από κοντά την τραπεζική κρίση στην Κύπρο και προετοιμάζονται για πιθανές "αναταράξεις", ένα νόμισμα κερδίζει συνεχώς έδαφος : το Bitcoin.

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο συναλλάσεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται στη στήριξη κάποιας κυβέρνησης.

Πριν από δύο εβδομάδες ένα Bitcoin άξιζε 47 δολάρια, τότε ιστορικό υψηλό.

Σήμερα, αξίζει 88 δολάρια κυρίως λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από όσους έχουν στην κατοχή τους ευρώ και ρωσικά ρούβλια και οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί από την κατάσταση στην Κύπρο, ανέφερε στο ABC ο Nicholas Colas, chief market strategist στην ConvergEx Group.

"Το Βitcoin γνωρίζει μια μοναδική στιγμή, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αν λάβει κανείς υπόψη την καινοτόμο φύση του" πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο όγκος συναλλαγών έχει εκτοξευτεί. Σύμφωνα με το Μt. Gox περίπου 60.000 με 110. 000 bitcoins
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinαλλάζουν καθημερινά χέρια, τριπλάσια ποσότητα σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που δεν υπάρχουν φυσικά νομίσματα, το Walmart πουλά κάρτες δώρου σε Bitcoin, ενώ το WordPress και το Reddit δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

Ο Charlie Shrem, ο CEO της BitInstant, υπηρεσία συναλλαγών σε Bitcoin, πιστεύει ότι το νέο νόμισμα είναι το μέλλον.

"Ας πούμε ότι έχετε κάποιον στην Κύπρο που χρειάζεται επειγόντως χρήματα” σημείωσε ο κ. Sherm. “Πως θα δώσεις χρήματα σε αυτό το πρόσωπο ; Το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανταλλακτικό μέσο" πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αρχικά το "Bitcoin" για τις καλύτερες χρήσεις του”, όπως η αποστολή εμβασμάτων, οι δωρεές και οι μικροσυναλλαγές, πριν φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό.

"Φανταστείτε να μπορείτε να πληρώσετε πέντε σεντς για να διαβάσετε ένα άρθρο online, αντί να χρειάζεστε ακριβές μηνιαίες εγγραφές" υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v