Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια

Η ευρωζώνη έχει ανάγκη από υψηλότερο πληθωρισμό σε χώρες όπως η Γερμανία και χαμηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια
Η ευρωζώνη έχει ανάγκη από υψηλότερο πληθωρισμό σε χώρες όπως η Γερμανία και χαμηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

"Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική και πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για την ΕΚΤ να μειώσει ακόμα περισσότερο τα επιτόκια" ανέφερε σε ομιλία της στην Ιρλανδία.

"Η αποκατάσταση της ισορροπίας σημαίνει χαμηλότερο πληθωρισμό και συγκράτηση μισθών στον Νότο, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία", σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τη στήριξη των λαών τους.

"Η βελτίωση του αισθήματος δεν μεταφράζεται σε περισσότερες θέσεις εργασίας ή σε μισθούς. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει ακόμα τους λαούς", σημείωσε.


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΣμάγκι: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια αν δεν υπάρξει γρήγορα ανάκαμψη

Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν η οικονομία δεν ανακάμψει μέσα στο 2013, δήλωσε την Παρασκευή το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι.

"Αν δεν δούμε προοπτικές ανάκαμψης προς το δεύτερο μισό του έτους, όπως αναμένεται, θα επέλθουν κάποιες αλλαγές στη νομισματική πολιτική" υποστήριξε σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ΕΚΤ μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομία και πλέον περιμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ στην ζώνη των 17 κρατών μελών κατά 0,5% το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v