Μόνο οι σούπερ πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι

Τα στοιχεία της Wealth-X δείχνουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο αύξησαν την περιουσία τους τον τελευταίο χρόνο. Οι... απλοί εκατομμυριούχοι μετά βίας διατήρησαν ανέπαφη την περιουσία τους.

Μόνο οι σούπερ πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι
Οι πλούσιοι επλήγησαν από την διεθνή επιβράδυνση και την κακή πορεία των αγορών. Οι κροίσοι όμως… όχι.

Τα στοιχεία της Wealth – X είναι αποκαλυπτικά. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 9,4% στους 2.160 ανθρώπους τον τελευταίο χρόνο. Η συνολική τους περιουσία αυξήθηκε κατά 760 δισ. δολ. στα 6,2 τρισ. δολ.

Την ίδια περίοδο όμως, ο αριθμός των ατόμων με περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. αυξήθηκε κατά μόλις 0,6%. Τώρα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 187.380 άνθρωποι ανά τον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά τα 30 εκατ. δολ. Η συνολική τους περιουσία εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 1,8% στα 25,8 τρισ. δολ.

Ως προς το γιατί υπάρχει αυτό το χάσμα… η Wealth-X εκτιμά απλούστατα ότι οι δισεκατομμυριούχοι έχουν πρόσβαση σε καλύτερες οικονομικές συμβουλές.

Ενδιαφέρον έχει και η γεωγραφική κατανομή του πλούτου. Στην Ασία η συνολική αξία των πλουσίων μειώθηκε κατά 6,8%, ενώ αντιθέτως στη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε κατά 2,8% στα 8.88 τρισ.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Η Wealth-X ωστόσο, εκτιμά ότι μέχρι το 2020, η Ασία θα έχει περισσότερους πλουσίους από ότι οι ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο